ZiskejZdravi.cz

Vitamín A

Zdroje vitamínu A: v rostlinách je obsažen jeho předstupeň karoten.Nejvíce se vyskytují: fazole, zelený hrášek, ječmen, kapusta, pomeranč, broskve, salát, špenát. Z živočišných zdrojů je to: žloutek, plnotučné mléko, smetana, máslo.

Nedostatek vitamínu A se projevuje: suchými a zrohovatělými buňkami, špatným hojením ran, špatnou obranou našich sliznic proti infekcím, zmenšeným množstvím kyseliny solné v žaludku, sklon k průjmům, sklon k tvorbě kamínků, noční slepota.

Užití vitamínu ku zlepšení a vyléčení chorob: chorobného zrohovatění pokožky, tvoření mozolů a tvrdých otlačenin, kuřích ok a bradavic, při suché kůži, při chorobě Darierově, kdy se na vyústění tukových žláz vytvářejí výrůstky. Dále se ho užívá při akné vulgaris, zanícení tukových žláz tvořením uhrů, při lámavosti nehtů a vlasů, při ichtiotídě, rybí šupinatosti, spáleninách, i rentgenových. Při trvalých rýmách, zánětech sliznic v bronchiích hltanu, ústech, žaludku, nedostatku žaludečních šťáv, při žaludečních a dvanáctníkových vředech, zánětech sliznice tlustého střeva, při tvrdnutí nebo měknutí oční rohovky, při noční slepotě. Při Basedově chorobě, poškozených játrech. K zabránění tvorbě kamenů v močovodech, při neinfekčním zánětu sliznice pochvy.



Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo