ZiskejZdravi.cz

Nepřekyselujte svůj organismus

Většina nemocí vzniká porušením acidobazické rovnováhy, tedy překyselením organismu.

Důležité životní děje vyžadují v krvi zásadité prostředí. Jestliže jíme trvale kyselinotvornou potravu, tělo si bere rezervu z krve, ta získává kyselý charakter a celkový organismus je překyselen. Důsledkem toho je vznik mnoha nemocí: revmatismus, dna, výrůstky, usazeniny v cévách, a další. Toto vše má na svědomí nesprávně složený jídelníček.

Zásadotvorné

Kyselinotvorné

všechny druhy zeleniny

maso

všechno ovoce (i sušené)

vejce

ořechy

obininy

brambory

těstoviny

mák

cukr, cukrovinky

mléko (i kysané)

pokrmy s cukrem

tvaroh

čokoláda

brynza

sýry

tuky, oleje


sůl


Zásaditý charakter jednotlivých potravin můžeme změnit jejich nevhodnou úpravou na kyselinotvorný.

Např.:

  • úpravou zeleniny smažením nebo zapékáním na tuku

  • brambory se smaženou cibulkou nebo opečené na tuku

  • mák v kombinaci s cukrem

  • ovoce s cukrem



Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo