ZiskejZdravi.cz

Výhody dvou jídel denně

Mnohdy pociťujeme slabost vedoucí k touze po jídle. Je to proto, že zažívací orgány byly během dne silně přetěžovány. Po jídle potřebují zažívací orgány klid. Mezi dvěma jídly by měla být nejméně pěti až šestihodinová přestávka. Většina lidí, kteří se odhodlají to zkusit, pozná, že dvě jídla denně jsou lepší než tři.

1. Vynechání večeře pomůže až o jednu třetinu snížit náklady na jídlo.

2. Vynechání večeře vám poskytne 30-90 minut navíc na činnost, která vyžaduje vaši zvláštní pozornost.

3. Vynechání večeře zkrátí dobu věnovanou přípravě jídla vaření, servírování, mytí nádobí, plus čas strávený nákupy (o 30-60 minut denně).

4. Dvě jídla denně vám pomohou upravit tělesnou váhu. Lidé s nadváhou obvykle zhubnou, lidé, kteří jsou příliš hubení, zlepší svůj metabolismus a obvykle zesílí.5. Bez toho, že by vás v žaludku tížila večeře, je vaše mysl čilá. Můžete se věnovat večerní modlitbě, křesťan-ským přátelům, studiu, odpočinku. Konec s večery v agónii dřímoty.

6. S nezatíženým žaludkem si můžeme jít dříve lehnout a využijeme tak dvojnásob cenný spánek do půlnoci. Brzy do postele, brzy z postele - tento zvyk činí člověka zdravým, bohatým a moudrým.

7. Když odpočívá trávicí systém, odpočine si lépe i celé tělo a potřeba spánku klesá.

8. Bez jídla v žaludku odčerpávajícího krev z pokožky můžete pohodlně spát v chladnější místnosti s čerstvým vzduchem. Méně problémů s mrazivými nocemi.

9. Ráno se budíme s čistými ústy, svěžím dechem, jasnýma očima a čilou myslí, bez kruhů pod očima. Nepotřebujeme žádný "make-up".

10. Žaludek je v klidu, místo toho, aby byl neustále vyčerpáván. Žaludeční křeče neruší váš spánek a ranní tichou chvilku s Bohem. Tělo disponuje větším množstvím energie. Dříve než pocítíte potřebu se nasnídat, můžete dokonce několik hodin bez problémů pracovat.

11. Když příjde čas snídaně, žaludek probuzený a vyčištěný dvěma sklenicemi čerstvé vlažné vody je připraven na pořádné jídlo. Snídaně je potěšením smyslů.

12. Zjistili jsme, že lidé, kteří jí jen dvakrát denně, trpí méně pokušením jíst mezi jídly a mohou bez potíží počkat se druhým jídlem až do odpoledne. Dáte-li si něco malého večer, sabotujete tím vydatnou snídani.

13. Lidé, kteří jí dvakrát denně, snadnějí vynechají jedno jídlo a lépe tolerují nepravidelnosti jakéhokoliv druhu. Pravděpodobnost slabosti, vnitřního neklidu, nervozity a inzulínového šoku je nižší.

14. Čistý, odpočinutý žaludek je předpokladem čisté krve. Čistá krev je nutná pro úspěšnou fagocytózu choroboplodných zárodků, toxinů, atd. Zvláště prospěje lidem trpícím alergiemi, bolením hlavy, problémy s dutinami, atd.

15. Má-li žaludek možnost lépe a déle odpočívat, snižuje se nebezpečí žaludečních vředů. Jídlo aktivuje trávicí šťávy a tím zhoršuje vředy. Lidem, kteří jedí často a trpí vředy, pomůže pití vody žaludek uklidnit.

16. Těhotné ženy, které využívají dvou jídel denně, mají méně problémů s ranní nevolností. Kojící matky mají více mléka. Některé z nich, když se dočasně vrátily ke třem jídlům denně, přestaly mít mléko, když držely půst a vrátily se ke dvěma jídlům denně, mléko se jim vrátilo.

17. Tělo potřebuje několik týdnů, aby si na dvě jídla denně zvyklo. Nezkoušejte tuto změnu, pokud nejste rozhodnuti k minimálně jednoměsíčnímu experimentu. Nejsnazší je přeorientovat se na dvě jídla denně na podzim, kdy jsou dny kratší.

Rady sanatoria v Yuchi Pines



Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo